Услови и правила за продажба

Цените на сите производи на веб-страната се изразени во денари и со пресметан ДДВ. Секој купувач мора прво да се регистрира за да врши нарачки. По успешното завршување на нарачката на вашиот e-mail ќе биде испратена порака со детали од нарачката и за потврда на истата.
 
Начини на Плаќање:
 
www.premium.com.mk ви овозможува плаќањето на нарaчката може да се изврши користејќи ги следниве методи:

1. Плаќање со Кредитни и Дебитни Картички
2. банкарски трансфер - со општа уплатница во банка или со интернет банкарство
3. плаќање лично во продавница (во готово или со платежните картички VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro)

- Онлајн плаќање со кредитни и дебитни картички

Плаќањето е овозможено од Стопанска Банка А.Д. Скопје и во моментов се прифатени сите дебитни и кредитни платежни картички издадени од домашни и странски Банки (VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, Diners).

- Банкарски Трансфер

На вашиот e-mail ќе ви биде испратена порака со сите потребни инструкции за успешно плаќање. Плаќањето може да се изврши во банка, пошта или преку интернет (доколку вашата банка го овозможува тоа). Откако средствата ќе бидат успешно пристигнати во нашата банка ние ќе ви го испратиме вашиот производ на адресата која ја одредивте во процесот на наплатата.

- Плаќање лично во продавница

Доколку се одлучите за овој начин на плаќање, ќе биде потребно вие лично да ја посетите нашата продавница. Во овој случај ќе имате можност лично да го видите производот што сакате да го купите, да го пробате (доколку природата на производот го дозволува тоа) и истиот да го споредите со сличните производи на него пред да го купите. Плаќањето може да изврши со готовина или безготовински веднаш или на рати со кредитна/дебитна картичка Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro издадени од било која банка.

Општи услови

Со самата посета или купување преку нашата интернет страна, потребно е да се согласите со условите наведени подолу, чие право на промена во зависност од условите и потребите е задржано без претходно известување на корисниците на сајтот. www.premium.com.mk не превзема одговорност доколку корисникот на сајтот не ги прочитал јавно достапните информации и услови од овој сајт.
Доколку не се согласувате со Општите услови на оваа страна, едноставно не ја користете и повелете во нашата продавница.

За сите понудени производи ќе се потрудиме да имате достапна фотографија, како и опис на производот. www.premium.com.mk го задржува правото да објавува називи, модели и други информации за производот на англиски јазик, во случај кога ќе постои ризик од губење на битни информации при преводот, и/или нема иста или слична терминологија на македонски јазик.

За да ги задоволиме Вашите потреби и барања, www.premium.com.mk ќе се залага за достапност на својата интернет страна 24 часа во денот. Во случај на привремена недостапност односно прекин на пристапот до интернет страната поради технички или надворешни влијанија надвор од нашата контрола, не можеме да превземеме никаква одговорност и да Ви гарантираме постојан пристап.

www.premium.com.mk максимално ќе ги користи сите свои ресурси за сите артикли на овој веб-сајт да ви бидат прикажани со своите исправни и ажурирани називи, спецификации, слики и цени. Сепак не можеме да гарантираме дека сите наведени информации и фотографии од прикажаните артикли се потполно исправни. www.premium.com.mk го задржува правото за промена на цените, во согласност со политиката на компанијата, без известување за корисниците. Корекција на цената нема да биде извршена ако нарачката е прифатена. Купувачот се обврзува да ја плати цената, која е понудена во моментот на извршување на нарачката, независно од фактот што цената може да биде променета во меѓувреме.

Артиклите кои се со специјални промотивни цени, за кои важат специјални промотивни услови и кои се ограничени со количини, од објективни причини нема да бидат процесирани во системот, односно нарачките со тие артикли ќе бидат откажани.

Купувачот може да избере еден или повеќе производи, како и пакет на производи од понудата www.premium.com.mk.
Купувачот може да ја откаже, дополни или корегира нарачката во било кое време, пред да го реализира плаќањето.
Регистрирањето не е задолжително за реализацијата на нарачката, но при нарачката, задолжителни се податоците за контакт, како и адреса за испорака. По завршувањето на нарачката ќе Ви биде испратен e-mail на адресата која ја имате наведено, за потврда на нарачката. При евентуални технички проблеми со интернет страната, www.premium.com.mk има право да ја одбие нарачката или да го прекине процесот на купување, и не сме обврзани да извршиме никакво обесштетување, освен враќање на уплатените средства од страна на купувачот.