-60% Распродадено VIVAX мобилен клима уред ACP-09PT25AEG R290

VIVAX мобилен клима уред ACP-09PT25AEG R290

Производител: VIVAX
Шифра: ACP-09PT25AEG
Достапен: Распродадено
25,000.00ден 9,999.00ден без ДДВ: 9,999.00ден

VIVAX mobilen klima ured ACP-09PT25AEG R290

Мобилниот клима уред VIVAX ACP-09PT25AEG R290 има номинален капацитет за ладење од 2,64 kW. Кога е во режим на подготвеност, автоматски заштедува електрична енергија, намалувајќи ја потрошувачката за 75%. За работа користат еколошки разладно средство R290, кое е погодно за употреба при ладење и климатизација. Тоа е нетоксичен гас кој нема потенцијал за осиромашување на озонската обвивка и има многу низок потенцијал за глобално затоплување. Клима уредот има вградени повеќенасочни тркалца кои овозможуваат полесно преместување на уредот. Доколку дојде до прекин на електричната енергија, клима уредот ги запомнува поставките и ќе се рестартира во истиот режим на работа штом условите се поволни.

Мобилниот клима уред VIVAX ACP-09PT25AEG R290 автоматски го рециклира водниот кондензат од испарувачот до кондензаторот, така што нема потреба од контејнер за собирање вода. Тоа е компактно преносливо решение кое заштедува простор и овозможува полесно користење

ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):              A (2.6/0)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:    2640.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:    0.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:                   2640 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:        1000 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:         0 W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:                      295.00 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:    2.26 l/h
НИВО НА БУЧАВА:                                 52.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:                     ОД 17 ℃  ДО 35 ℃
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:             24.70 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:                до 25 м2
ФРЕОН:                                                    R290
ФИЛТРИ:                                                  Филтер за прашина
ГАРАНЦИЈА: директно од овластен сервис